Grundlæggende brug af billeder i WORDPRESS

Billeder er en stor del af de fleste hjemmesider, fordi de giver blikfang og de kan medvirke til at hjemmesiden ser “lækker ud”, så man i sidste ende sælger mere.  

På kursus kigger vi på, hvordan man arbejder med billeder på sin hjemmeside i WordPress. Vi gennemgår de ting, man skal være opmærksom på for at sikre, at billederne ser godt ud og samtidig bliver loadet hurtigt på siden.

Vores kurser sælges ikke til individuelle kursister, men til virksomheder, foreninger, brancheforeninger, andre kursusvirksomheder o-lign., som gerne vil tilbyde kurset til deres medlemmer eller medarbejdere.

Kursets indhold

Når vi arbejder med billeder på internettet, opererer vi med forskellige billedformater (fx gif, jpg og png), som hver især er særligt optimeret til om det handler om billeder eller grafiske elementer som fx logoer.

Når vi arbejder med indholdet på vores hjemmesider i WordPress, kan de være opsat med forskellige editorer, så forskellige hjemmesider ser forskellige ud i administrationsmodulet. På kurset her gennemgår vi, hvordan man arbejder med billeder i de editorer, der hedder Elementor, blokeditoren og den klassiske editor. Dvs. at næsten uanset hvilken editor hjemmesiden gør brug af i WordPress, så kan man se, hvordan det fungerer i netop ens eget tilfælde.

I dette kursus kigger vi på følgende emner:

  • Billedformater og forskelle på logoer, grafik og fotos
  • Mediebiblioteket i WordPress
  • Optimering af billeder og grafik
  • Billedstørrelser i højde og bredde
  • Vigtigheden af komprimerede billeder
  • Komprimering af billeder og grafik
  • Billeder i WordPress’ editorer (blokeditor, Elementor, klassisk editor)

Som en del af dette kursus får kursisterne adgang til flere instruktionsvideoer, som de kan bruge i deres arbejde med deres hjemmeside op til 6 uger efter kurset er slut. Således har de ekstra hjælp til rigtig at komme i gang. 

KURSISTERNES forudsætninger

For at få det optimale ud af kurset, bør kursisterne have et basalt kendskab til WordPress svarende til kurset Grundlæggende WordPress.

Hvad får kursisterne ud af det?

Når man har taget kurset, kan man arbejde med billeder forskellige steder på sin hjemmeside i WordPress.

Man vil kende til brugen af de forskellige formater,  og man vil have viden om vigtigheden af størrelser og komprimering i forhold til sidens hastighed.

STED

Vi anbefaler, at dette kursus foregår som fremmødekursus, men det kan også laves online, hvis kursisterne ikke er helt nybegyndere. 

Hvis det er et fremmødekursus, kan det foregå enten i vores lokaler i Odense eller hos din virksomhed / forening.

KONTAKT OS FOR MERE INFO

Beskrivelsen af dette kursus er vores standard-kursus. Hvis du er interesseret i at booke et kursus, vil vi altid starte med at tage en snak om din virksomheds eller forenings behov, og så laver vi de nødvendige tilretninger i indhold og måske længde af kurset. 

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål, skal du være velkommen til at kontakte os på mail info@certa-kurser.dk eller tlf. 60 630 630.

TILKØB

Hvis ikke kursisterne allerede har en eksisterende WordPress hjemmeside, kan de inden kursusstart tilkøbe en af to muligheder hos Certa Kurser, så de kan være med:

  • De kan købe adgang til en test-hjemmeside, som de kan arbejde på. De har adgang til test-sitet i 14 dage efter kurset, hvorefter alt indhold automatisk slettes. Denne mulighed koster 400 kr. ekskl. moms pr stk.
  • De kan købe en rigtig hjemmeside med eget domænenavn (.dk eller .com), en standardopsætning og hosting i 12. mdr. Denne mulighed koster 2500 kr. ekskl. moms pr. stk.

Vær opmærksom på at ingen af mulighederne indeholder eget grafisk design

LÆNGDE

Dette kursus er som udgangspunkt et halvdags-kursus, men kan forlænges, hvis der fx skal være mere fokus på øvelser.

UNDERVISERE

Følgende undervisere har dette kursus:

Mere om WordPress

WordPress’ popularitet

WordPress har gennem den seneste årrække opnået en voldsom popularitet. Det er nu, både i Danmark og internationalt, det absolut mest benyttede værktøj til opbygning af hjemmesider og webshops. WordPress er markedsledende og alle konkurrenter må forholde til sig WordPress.

WordPress software

WordPress er et værktøj eller en software, der benyttes til opbygning og administrering af hjemmesider. WordPress er gennem de seneste år blevet mega populært. Mest af alt fordi der er nemt at arbejde i og fordi det i udgangspunktet er gratis. Tid er vel aldrig helt gratis. Men ja, det er muligt at lave en hjemmeside, hvor du ikke betaler for programmerne – og det gør vi faktisk tit.

Fordele ved WordPress

Det er nemt at arbejde i og med. Indrømmet det kræver lidt træning. Ligesom alt andet.

Det er gratis at bruge programmet privat og kommercielt. Et godt argument.

Det er fleksibelt og kan tilpasses til store og små hjemmesider. Endnu et godt argument.

Det er meget populært, og mange udviklere benytter WordPress. Du kan altså få hjælp, når der bliver behov for det. Hvis WordPress ikke kan det, som du ønsker, så har udviklere mulighed for at kode lige præcis det, som du har behov for.

Ejerskab

WordPress er ejet af den amerikanske virksomhed Automattic. Det er også Automattic der ejer shopsystemet WooCommerce. Begge disse to stykker software udgives i en licens, så alle kan benytte dem gratis privat og kommercielt.

Så selvom Automattic udgiver og opdaterer softwaren, så ejer du din hjemmeside.

Hvor kan du læse mere?

Er du lidt nysgerrig på WordPress og eksempelvis WooCommerce eller Elementor, så kan du læse mere på deres hjemmesider:

WordPress kursus