grundlæggende SEO i WORDPRESS

Der er i stigende grad vigtigt at vide, hvordan man arbejder med søgemaskineoptimering, hvis man har en kommerciel hjemmeside. Google er den mest brugte kilde til, at ens produkter eller ydelser bliver fundet af nye kunder. 

På dette kursus får kursisterne den grundlæggende viden om SEO og om, hvordan de arbejder med at optimere deres hjemmeside til søgemaskiner – især til Google.  

Vores kurser sælges ikke til individuelle kursister, men til virksomheder, foreninger, brancheforeninger, andre kursusvirksomheder o-lign., som gerne vil tilbyde kurset til deres medlemmer eller medarbejdere.

KURSETS INDHOLD

Vi arbejder her med hjemmesider, der er lavet i WordPress, og vi bruger det plugin, der hedder Yoast SEO, som er et af de mest brugte på verdensplan, når vi snakker om SEO.

Kursisterne vil lære, hvilke muligheder plugin’et har, og hvordan de sørger for, at Google finder deres sider mest attraktive og rangerer dem så højt i søgeresultaterne som muligt.

I dette kursus kigger vi på følgende emner:

  • Hvad er SEO?
  • Installation af plugin’et Yoast SEO
  • Forskelle på gratis- og betalingsversionen af Yoast SEO
  • Opsætning af Yoast SEO
  • Hvordan arbejder man med SEO på sider og indlæg
  • Do’s and dont’s i forbindelse med SEO

KURSISTERNES FORUDSÆTNINGER

For at tage dette kursus vil det være en fordel, at deltagerne har adgang til en eksisterende hjemmeside, og at de har arbejdet med WordPress, da vi ikke gennemgår de elementære dele af platformen.

HVAD FÅR kursisterne UD AF DET?

Når man har taget dette kursus, har man den grundlæggende viden om, hvad SEO er, og man kan arbejde med de grundlæggende elementer af SEO via plugin’et Yoast på ens WordPress hjemmeside. 

UNDERVISERE

Følgende undervisere har dette kursus:

KONTAKT OS FOR MERE INFO

Beskrivelsen af dette kursus er vores standard-kursus. Hvis du er interesseret i at booke et kursus, vil vi altid starte med at tage en snak om din virksomheds eller forenings behov, og så laver vi de nødvendige tilretninger i indhold og måske længde af kurset. 

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål, skal du være velkommen til at kontakte os på mail info@certa-kurser.dk eller tlf. 60 630 630.

TILKØB

Hvis ikke kursisterne allerede har en eksisterende WordPress hjemmeside, kan de inden kursusstart tilkøbe en af to muligheder hos Certa Kurser, så de kan være med:

  • De kan købe adgang til en test-hjemmeside, som de kan arbejde på. De har adgang til test-sitet i 14 dage efter kurset, hvorefter alt indhold automatisk slettes. Denne mulighed koster 400 kr. ekskl. moms pr stk.
  • De kan købe en rigtig hjemmeside med eget domænenavn (.dk eller .com), en standardopsætning og hosting i 12. mdr. Denne mulighed koster 2500 kr. ekskl. moms pr. stk.

Vær opmærksom på at ingen af mulighederne indeholder eget grafisk design.

STED

Kurset kan være både online eller som fysisk fremmøde i vores lokaler i Odense eller hos din virksomhed / forening. 

LÆNGDE

Dette kursus er som udgangspunkt et halvdags-kursus, men kan forlænges, hvis der fx skal være større fokus på opgaveløsning.

Mere om SEO

SEO, søgemaskineoptimering

SEO, search engine optimization, på danske søgemaskinetoptimering. 

Deres findes masser af søgemaskiner. I Danmark er Google den mest foretrukne søgemaskine med cirka 95 % af alle søgninger. Derfor er Google i fokus, når vi arbejder med SEO i Danmark. Der findes andre mere eller mindre kendte søgemaskiner som eksempelvis Bing, Yahoo og DuckDuckGo.

SEO i WordPress

På dette kursus “SEO i WordPress” handler det om at optimere sider og indhold, så man med gennem en vedholdende indsats på sigt opnår bedre placeringer i Googles søgeresultater. Det er altså en langsigtet strategi at arbejde med SEO.

SEO i WordPress - logo

WordPress’ popularitet

WordPress har gennem den seneste årrække opnået en voldsom popularitet. Det er nu, både i Danmark og internationalt, det absolut mest benyttede værktøj til opbygning af hjemmesider og webshops. WordPress er markedsledende og alle konkurrenter må forholde til til WordPress.

WordPress software

WordPress er et værktøj eller en software, der benyttes til opbygning og administrering af hjemmesider. WordPress er gennem de seneste år blevet mega populært. Mest af alt fordi der er nemt at arbejde i og fordi det i udgangspunktet er gratis.

Pluginnet Yoast

På dette “SEO i WordPress” kursus tager vi udgangspunkt i pluginnet Yoast SEO. Der findes gode alternativer til Yoast SEO, fx Rank Math SEO og All In One SEO. Alle disse plugins anvendes på mere end en millions hjemmesider. 

Når vi tager udgangspunkt i Yoast SEO på dette kursus, skyldes det mest praktiske årsager. Nemlig at det er det mest benyttede plugin til formålet. Og den kan findes flest engelsksprogede guides omkring dette på nettet. Guides som er nemmere at forstå efter dette kursus.

Du kan læse mere om Yoast SEO på WordPress’ officielle hjemmeside: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/