udvidet design med css i WORDPRESS

På dette kursus lærer man, hvordan man bruger CSS til at lave og ændre på designs, der går ud over de indbyggede funktioner i WordPress.  Vi kigger på mulighederne i forskellige temaer og de to editorer Elementor og Divi.

Vores kurser sælges ikke til individuelle kursister, men til virksomheder, foreninger, brancheforeninger, andre kursusvirksomheder o-lign., som gerne vil tilbyde kurset til deres medlemmer eller medarbejdere.

Kursets indhold

Vi starter med at kigge på HTML og CSS, og hvordan de to kodesprog bruges i WordPress. Så får man en forståelse for, hvad der skal til for, at man selv kan style en WordPress hjemmeside.

Dernæst fokuserer vi på WordPress’ strukturer, hvor man b.la. vil se, hvor man lægger sine CSS-filer. I den forbindelse er det vigtigt at få en forståelse for samspillet mellem et tema (Parent theme) og child theme i WordPress. Hvad er et child theme? Hvordan opretter man det, og hvordan bruger man det i praksis på din hjemmeside. Det er nogle fordele og ulemper ved brugen af child themes, som man også bliver præsenteret for.

Som sidste blok kigger vi på forskellige værktøjer til udvikleren og diverse browserudvidelser, hvor man får diverse tips og tricks. Desuden ser vi på CSS-ændringer på ex menuer.

KURSISTERNES forudsætninger

For at få det bedste udbytte ud af dette kursus, bør kursisterne have en del erfaring med at arbejde på forskellige hjemmesider i WordPress, så de er helt hjemme i temaer og plugins.

Hvad får kursisterne ud af det?

Når deltagerne har taget dette kursus, vil de kunne lave tilretninger til sine WordPress hjemmesider ved brug af CSS. De vil vide, hvordan simple og avancerede tilpasningsopgaver kan håndteres med CSS bl.a. i menuer og tema.

STED

Kurset kan være både online eller som fysisk fremmøde i vores lokaler i Odense eller hos din virksomhed / forening.

KONTAKT OS FOR MERE INFO

Beskrivelsen af dette kursus er vores standard-kursus. Hvis du er interesseret i at booke et kursus, vil vi altid starte med at tage en snak om din virksomheds eller forenings behov, og så laver vi de nødvendige tilretninger i indhold og måske længde af kurset. 

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål, skal du være velkommen til at kontakte os på mail info@certa-kurser.dk eller tlf. 60 630 630.

TILKØB

Hvis ikke du allerede har en eksisterende WordPress hjemmeside, kan du inden kursusstart tilkøbe en af to muligheder hos Certa Kurser:

  • Du kan købe adgang til en test-hjemmeside, som du kan arbejde på. Du har adgang til test-sitet i 14 dage efter kurset, hvorefter alt indhold automatisk slettes. Denne mulighed koster 400 kr. ekskl. moms.
  • Du kan købe en rigtig hjemmeside med dit eget domænenavn (.dk eller .com), en standardopsætning og hosting i 12. mdr. Denne mulighed koster 2500 kr. ekskl. moms.

Vær opmærksom på at ingen af mulighederne indeholder eget grafisk design.

LÆNGDE

Dette kursus er et 2-dagskursus.

UNDERVISERE

Winnie Sloth er underviser på dette kursus. 

Mere om WordPress

WordPress’ popularitet

WordPress har gennem den seneste årrække opnået en voldsom popularitet. Det er nu, både i Danmark og internationalt, det absolut mest benyttede værktøj til opbygning af hjemmesider og webshops. WordPress er markedsledende og alle konkurrenter må forholde til sig WordPress.

WordPress software

WordPress er et værktøj eller en software, der benyttes til opbygning og administrering af hjemmesider. WordPress er gennem de seneste år blevet mega populært. Mest af alt fordi der er nemt at arbejde i og fordi det i udgangspunktet er gratis. Tid er vel aldrig helt gratis. Men ja, det er muligt at lave en hjemmeside, hvor du ikke betaler for programmerne – og det gør vi faktisk tit.

Fordele ved WordPress

Det er nemt at arbejde i og med. Indrømmet det kræver lidt træning. Ligesom alt andet.

Det er gratis at bruge programmet privat og kommercielt. Et godt argument.

Det er fleksibelt og kan tilpasses til store og små hjemmesider. Endnu et godt argument.

Det er meget populært, og mange udviklere benytter WordPress. Du kan altså få hjælp, når der bliver behov for det. Hvis WordPress ikke kan det, som du ønsker, så har udviklere mulighed for at kode lige præcis det, som du har behov for.

Ejerskab

WordPress er ejet af den amerikanske virksomhed Automattic. Det er også Automattic der ejer shopsystemet WooCommerce. Begge disse to stykker software udgives i en licens, så alle kan benytte dem gratis privat og kommercielt.

Så selvom Automattic udgiver og opdaterer softwaren, så ejer du din hjemmeside.

Hvor kan du læse mere?

Er du lidt nysgerrig på WordPress og eksempelvis WooCommerce eller Elementor, så kan du læse mere på deres hjemmesider:

WordPress kursus